Sunday, March 03, 2013

Decat adevar pe bani, mai bine mincinoasa

Orice as vrea sa nu scriu acum, scriu. Scriu, pentru ca nu vreau, pentru ca tot ce credeam ca inseamna adevar, nu e, cum om fi aflat cu totii, nu?. Pentru ca toti oamenii cu care credeam ca pot vorbi despre adevar, da... adevarul ala nedetinut de nimeni... s-ar putea sa nu mai fie. Or fi, dar au adevarul lor.
Adevarul unora, nu e adevarul altora. A devenit o marfa de tranzactie pe bani putini si urati. Doare mai mult ca oricand, pentru ca toti clameaza adevarul si toti nu dau doi bani pe el. Pentru ca adevarul ala, pe care il stim cu totii in vintre si in oglinda, e tarat pe sub toate presurile de la usa, pe care oricum ne stergem picioarele de noroi, stiind sau nu, ca sub ele e adevarul. Mda, nici in oglinda nu se mai uita oamenii, e greu de dus ce se vede acolo.
Deranjeaza mai mult ca oricand sa spui adevarul, sa arati cu degetul, sa dezgropi, sa "depictezi" idoli, sa dezgolesti lideri construiti din chibrituri. Cine face asta, mare tampit! Maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaare de tot
Ce mai ramane? Cutia de chibrituri, un pic de scotch, niste lipici, multe minciuni, tradari, priviri limpezi in jos, tulburi cand se uita la tine, buze frematate a minciuna, un pic de gunoi. Nu mult, fix cat sa iti dai seama ca fix aia care se tin sus de tot sunt fix posibil mirositori a plata, a bani soiosi luati, nu dati. Aia care ii dau n-au nicio treaba cu adevarul. Ii dau si gata, altfel nu i-ar da.
Te intrebi ca tampitul: ce caut eu in viata mea, vorba cantecului? Nu mai e asa:)))))))))))))))) Deloc. Noua intrebare este: ce cauta viata in mine? Cand nu mai poti spune adevarul si toti cei din jur fac pact, pentru a-si apara mocirla, visurile dezmatate de putere, puterea aia mincinoasa, pentru a se lauda intre ei in fiecare zi, ca si cum nimic nu e mai presus, cand mint cu seninatatea politicianului, ce mai ramane?
Adevarul a ajuns ca soldatul din primul razboi mondial. Ba parasit de camarazi, ba oblojit cu ramuri de copac, ba operat in absenta antibioticelor, ba omorat simplu, de o schija. Direct in cap. Mai e si varianta adevarului omorat in al doilea razboi mondial sau a adevarului din vremea lui Stalin sau a adevarului ciuntit in numele libertatii, made in USA. Mai sunt multe alte variante, de la evrei la mayasi.
Cea mai sinistra mi se pare asta: sa lupti pentru adevar, ca sa minti in numele lui. Platit. Hai s-o mai dam naibii de filozofie, dar s-o aparam, nu? Ea ne scoate din toate, cand dam lectii, desi nu am trait nimic cu adevarat! Teoria salveaza Romania! Vivat!