Wednesday, December 05, 2012

Vointa de-a vedea

CS Vointa este o asociatie sportiva din Cluj. Traieste din 1951, din banuti dati de cooperatiile mestesugaresti si are sectii sportive de care nu scrie nimeni, niciodata, cu adevarat. Sigur ca nu compar cu fotbalul si, de altfel, nu compar cu niciun sport, pentru ca se vor supara toti.
DAR, acest club inexistent pentru primele pagini din ziare, de ani de zile scoate medalii pe banda rulanta in sporturi complet neinteresante, gen box, karate, orientare sportiva, ciclism si tot asa.
Presedintele clubului este Ghita. Ghita Capraru, pe care il cunosc de ani de zile si, care in acest an de criza, pentru prima data de cand il cunosc, a incheiat celebra lista de premianti cu o nota. Suna cam asa: Din lipsa de fonduri, nu am reusit sa luam parte la o serie de competitii de la care se mai puteau obtine cu siguranta mult mai multe rezultate de exceptie.
Buuuuuuuuuuun
Astazi, ca de fiecare data in ultimii ani, am mers la premieri. Pentru 4 sectii sportive, adica box, ciclism, orientare sportiva si karate traditional, eu zic ca nu e rau sa ai 42 de medalii internationale si campionate nationale, plus inca vreo 40 de clasari pe locurile 1-5 in concursurile interne, altele decat CN. Pentru realizarile acestea, sportivi, antrenori, Ghita Capraru si toate cooperatiile mestesugaresti merita toate felicitarile din lume.
Mentionez ca a absentat nemotivat complet Dan Bodea de la festivitate:).
Care s-a petrecut absolut la fel ca in fiecare an. Cu trofee, diplome, punguta frumoasa cu calendar mare si mic pe anul viitor. De data asta, 2013.
Nu m-am rabdat la festivatea de acum sa nu spun ceva. Nu fac din astea, dar am primit a N-a diploma de multumire din partea clubului si era musai. N-o sa repet tot speech-ul, dar o sa spun ce cred, exact cum am facut la ora 12.15: CLUBUL VOINTA ESTE CEL CARE ARE CEL MAI MARE RESPECT PENTRU PRESA CLUJEANA.
Explic: la fiecare festivitate, fara exceptie, urmeaza o masa fenomenala. Nu pentru termitele din presa, cum ati putea crede. Am gustat cele mai bune platouri de "porcarii" (pentru necunoscatori, produse preparate din porc proaspat taiat), am degustat o tuica buna, am baut un vin ales sau o bere rece. Dar, niciodata nu am avut timp destul.
Astazi, mi-am facut special timp pentru asta. In semn de respect. Nu pentru porcarii. Asta e pentru absolut termite. Ca, doar de ani de zile, suntem prezenti acolo cam aceiasi din presa. Vreo 6-7.
Chestia asta cu termitele din presa e adevarata in anumite locuri si cluburi. La Vointa, daca ar fi sa vina lumea la papat, ar fi ciudat. Cum stim noi astia care mergem de atatia ani, stiu si oamenii aia, cine, ce si cum.
Cat se scrie sau nu despre medaliile obtinute acolo, greu de cuantificat. Vreau doar sa spun ca e foarte important sa fii acolo, alaturi de ei, la final de an. Pentru ei, adica. Nimeni nu-i ajuta cu nimic. Nici cand se impart banii pe oras, nici pe judet. Sunt doar niste oameni, care din putinul lor, sustin sportul.
Si, pentru care nu are nimeni timp cu adevarat niciodata.
Sa revenim la platouri. Zic si eu o parere. Sunt mare fan porcarii, recunosc, dar nu mi-e totuna cum sunt poftita sa le servesc, cand e vorba de job. Nu ma duc, niciodata. La Vointa, e exceptie. Pentru ca sunt bune, exceptionale, aranjate, asortate, indeajuns, oferite cu drag si, mai ales, nu puse undeva intr-un colt pentru "aia de la presa". Si, astazi, pentru prima data, Ghita Capraru ne-a lasat sa fumam la spalator. Deci....
Respectul asta, care pare mic, conteaza enorm in vremurile astea, in care presa se cumpara usor de tot.
Sa nu credeti ca nu am parte de tot felul de invitatii la 5 stele si figuri, cu porcarii sau nu. Nu merg si gata. O singura data pe an, imi fac de cap, cu porcarii, la Vointa. Atat. Orice porcarie tine de respect:)
Iar cei care sunt alaturi de Vointa in fiecare final de an stiu foarte bine despre ce vorbesc.

PS inchei explicatia cu respectul: de ce are cel mai mare respect pentru presa clujeana? pentru ca te simti ca-n familie, de-aia