Friday, February 01, 2013

Din ciclul: cel mai fain e sa fii iertat si sa ierti
Sau, cum sa fii fericit de ziua ta

Am avut niste experiente paranormale cu facebook in ultima vreme. O persoana din lista de prieteni cu reclamatii. Nu mai conteaza. Intre timp am sters vreo 1500 de poze, vreo 5 albume, vreo nu stiu cate cugetari si tot asa...
Nu despre asta e vorba, de fapt. De aici plecam doar. Aseara am vazut, colac peste pupaza, facebook follies, am atentionat lumea sa se uite, cati s-or fi uitat, iar nu mai conteaza.
Dar...
Si dupa acel documentar, si pentru ca e ziua mea azi, si pentru ca de o gramada de vreme m-am gandit la niste lucruri, si am purces. Mi-am cerut iertare si am iertat.
Dincolo de asta, desi e cea mai emotionala parte, am si observat ceva interesant, dar in acelasi timp, pansament pentru suflet: fara a-mi afisa ziua de nastere pe facebook, oamenii de care imi pasa au fost singurii care au sunat sau mi-au fost alaturi intreaga zi. INTREAGA ZI. Incepand cu ora 00.00. Nu vreau sa se supere cei care au uitat si chiar ii rog sa nu faca asta. Se intampla in fiecare an:) Am prieteni care isi amintesc cu 3 zile inainte si 3 dupa. Nu despre asta e vorba.
Acum e 21.50. Nu doresc ca aceasta postare sa insemne altceva decat atat: haideti sa nu traim in viata virtuala. Haideti sa ne amintim macar cand ne-am nascut fiecare. A fost un experiment nedorit, obligat cumva, dar pentru care ii sunt oarecum recunoscatoare retelei pe care postez, pentru ca mi-a reamintit (pervers) cat de importanti sunt cei dragi. Cei cu adevarat dragi. Cei care inteleg cum esti in orice faza a ta. Si care nu iti reproseaza nimic, si care te iubesc, si pe care ii iubesti, indiferent cine esti. Si care iti canta la telefon, indiferent cat de mare e diferenta de fus orar.
Daca facebook are vreun merit in asta, o fi avand. Nu stiu. Eu am prietenii mei, se stiu ei, pe care ii iubesc neconditionat, oriunde ar fi, si pentru care oricand ma trezesc la 4 dimineata sa le duc un algocalmin. Cam atat. Restul e facebook.
PS Da, stiu, iar nu trebuia sa spun lucruri direct. Asta e, take it or leave it. Si, stiu foarte bine cat de sensibila e lumea. Eh, aia care ma cunosc, nu sunt niciodata. Nici daca nu am vorbit de ani de zile sau si daca vorbim zilnic. Le multumesc tuturor ca sunt prietenii mei, imi fac viata incredibil de bogata. Iar celor care au postat pe facebook, le multumesc si lor, mi-au fost aproape, orice ar inseamna asta:).