Sunday, November 18, 2012



Ar trebui sa gasesc un titlu

Tot incerc sa inteleg niste trenduri din prezent. Sigur ca sunt foarte multe si nu fac fata. Logic, ar trebui sa am cunostinte APROFUNDATE in toate domeniile. N-am. Stiti bine ca e imposibil, as fi Demiurg. Buuuuun...
Dar, unul dintre trenduri e urmatorul.... poate nu e trend, mi se pare mie... dar, sa zicem ca o fi..... so, barbati, nu baieti, ii cunosc sau nu, fascinati de-a dreptul de femeia-barbat din poze, din viata reala, de muschi, de atitudine de batausa, de ridicat greutati nenumarate, de tot ce inseamna oarecum defeminizare. Fireste ca nu recunosc.
Nu ma intelegeti gresit, nu ma intereseaza absolut deloc daca o femeie vrea sa fie barbat. Chiar nu e treaba mea. Si, nici nu sunt, si nu arat, si nu ma comport ca vreo contesa. De formatie, sunt complet spre rock-heavy si impotriva la toate. O fi bine, o fi rau? Asta e... dar.....

Dincolo de aiureala aia cu femeile au cerut drepturi egale cu barbatii acum un secol (si le-au obtinut, dracu le-a pus:) sau :(), cred ca femeia inseamna altceva. Nu sa aiba muschi ca barbatul, nici sa injure ca birjarul din sant, ca si ala ajunge la apogeu, nu pe capra, ci in timpul liber, nici sa taie lemne, nici sa alerge ca proasta in nu stiu ce curse pe tocuri si nici sa stea prea mult deasupra, ca nu ea a inventat dominatia. Cu bici sau fara, whatever.
Nu stiu exact daca mai e valabila aia cu femeia trebuie sa fie doamna in societate si curva in pat. O fi, nu ma bag. Insa, mi se pare ca e foarte in trend, chiar si acum, dupa ceva ani, ca femininele sa injure, sa fie studiat-jegoase (ca imbracaminte, nu nespalate), sa nu dea doi bani pe maniere, pe zambet, pe politete, pe liniste, pe frumos. Au devenit toate astea, cumva, pentru private, pentru intimitate, pentru ascunzis, sa nu le stie nimeni (pleonasme la rand), ca e cam „rusinos” sa te expui cu prostii din astea.
De cealalta parte, „contesele” actuale copiaza, dar prost. Sigur ca sunt exceptii, de-aia e facuta lumea asa, iar pe exceptii le rog sa nu citeasca acest text. Totusi, nu poti fi contesa, trebuie sa te nasti asa. Din ce stiu, Romania sta cam prost la capitolul asta. Contesele astea de pe strada, desi unele se dau cu Bentley etc, nici macar nu se apropie de ideea de Pippa, o stiti.... posteriorul betonJ. Sunt cele cu pretentii de cristal, dar cand le dai un click simplu, suna a sticla verde. De bere Bucegi. No, stiti ceva? Cristalul, cand ii dai un click, cu degetul aratator, iti vine sa inventezi un curcubeu, fix asa suna. Nicidecum ca sticla verde. Dar, contesele adevarate, stiu asta. Alea rare. N-au nevoie de comparatie.
Despre mii de euro bagati in piepturi de arama, nu vorbim. E sub demnitatea subiectului. Si a trendului asta, pe care eu nu-l inteleg, dar incerc.
Nu e in trend sa se mareasca decolteul, e veche. Ah, da. La noi a ajuns abia acum, dupa vreo 25-30 de ani, ca daca nu gasesti punatorul de tate potrivit, e posibil sa te trezesti cu una pe umar si cealalta pe la genunchiul stang. Daca ai noroc, chestie de optiune. Poate fi si genunchiul drept:)
In fine, sa revenim. Unde e femeia? Radeam cu un prieten pe vremuri. Zicea: Ce romantism tot vrei, Adina? Am incercat s-o ajut pe o doamna sa urce in troleu si a zis ca o pipai, ca sunt un pervers. Mi-a dat cu plasa in cap.
Despre ce femei vorbim in prezent? Cele de la TV, cele de pe strada, ca te indeamna ala cu coarne sa faci pacate, cand le vezi cum se imbraca si se misca la 12-14 ani (sigur ca au celulita, ingrozitor)? Cele cuminti, perfecte, contese, care ating apogeul-nunta-banii, si apoi impart totul jumi-juma, in nici 2 ani? Cele pline de muschi, care sunt deja pline de bani si de pretendenti, dar jinduiesc la un baiat sfios priceput la poezii? Si, nu-l gasesc niciodata. Sau.... care? Cele mincinoase, cele neimpacate cu viata, cele care vaneaza evrei, cele care au vanatai pe tot corpul pentru o alegere gresita, cele care se vand pentru un BMW, cele care aleg o viata fara iubire, doar pentru ca lumea trebuie sa spuna: no, i-a venit vremea, in sfarsit, s-a maritat? Sau, poate cele care viseaza cai verzi pe pereti, sau cele singure, sau cele care chiar viseaza si bunul Dumnezeu nu e prin zona niciodata (ca nu e obligat), sau cele care dupa ce trag un sex mediocru cu un pampas ii trag un pumn, il socheaza, si cu asta l-au convins ca nu mai are nevoie de mama?
Da, stiu, sunt o gramada de femei faine si adevarate, depinde cum vedem lucrurile. E o regula nescrisa, neagra, ca multe dintre femeile bune si adevarate nu au loc pe lumea asta. S-au nascut ori prea devreme ori prea tarziu..... ori, pur si simplu nu e locul lor in povestea asta despre trenduri femeia-barbat.
Traim vremuri nebune, grabite, in care nu mai conteaza prea mult durata, ci orgoliile si castigul.
Trendul, ca asa am inceput, nu e deloc partizan femeii-liant. Femeii, care leaga totul, care e alatul, inceputul si sfarsitul, blestemul si izbavirea, viata si moartea. Trendul, cand vad femeia de astazi, mi se pare ca duce doar spre vid. Or, aia inseamna frig, intuneric, nimic.

PS Absolut fiecareia dintre femeile care sunt fericite sau cred ca nu fac parte din acest tablou le doresc sa priveasca putin in jur. Putin mai mult decat zic ele ca o fac.

foto: fooyoh.com